Klassieke verhuurdienst

Om de verhuur van uw appartement te stimuleren, zorgt Urbis Vastgoedgroep er met doelgerichte prospectie en publiciteit voor dat uw belegging wordt opgepikt door het juiste doelpubliek. Reeds tijdens de bouw van een project leggen wij huurreserves aan door per project wachtlijsten te creëren waar geïnteresseerde, potentiële huurders zich vrijblijvend kunnen op inschrijven totdat er verhuurappartementen vrijkomen. 

Stappenplan voor een geslaagde verhuur

Ben je van plan om je woning te verhuren? Urbis Group staat klaar voor al je vragen en bijstand. We beginnen hieronder alvast met een stappenplan dat kan bijdragen tot een geslaagde verhuur.

1 | Marktconforme waardebepaling

Een juiste prijs betekent meestal een vlotte verhuur. Dankzij onze jarenlange ervaring en onze feeling met de huurmarkt kunnen wij een juiste prijs bepalen van uw nieuwbouwappartement om zo een vlotte verhuur te bekomen.

2 | Samenstellen verhuurdossier

De inhoud van een goed verhuurdossier is essentieel. Urbis Group zorgt voor alle administratieve formaliteiten zoals beschrijving van uw eigendom, EPC-attest, grondplannen, gegevens syndicus, professionele foto’s eigendom, opmaak verhuurbrochure, …

3 | Opvallende publiciteit

Via een uitgekiende publiciteitsstrategie maken wij uw eigendom bekend bij het publiek: eigen website, verhuurbord, webmedia, etalage, mailings en gedrukte media. Door veel aandacht te besteden aan mooie foto's en een volledige beschrijving wordt jouw belegging duidelijk in de picture gezet.

4 | Bezichtigingen

Al onze bezoeken worden flexibel ingepland, ook buiten de kantooruren. Zo verhogen we de kans om een goede huurder te vinden. Doordat we steeds persoonlijk de kandidaat-huurders begeleiden kunnen we al een beeld vormen van de kandidaat.

5 | Rapportering naar verhuurder

Maandelijks evalueren we samen uw verhuurdossier. Zo kunnen we proactief reageren op de markt.

 

6 | Selectie van kandidaat huurders

Wij zorgen voor een grondige screening van de kandidaat huurders. We controleren de solvabiliteit van kandidaten aan de hand van loonfiches en vragen mogelijke referenties op.

7 | Huurcontract

Opmaak van een huurovereenkomst volgens de wettelijke bepalingen. Vooraleer het huurcontract wordt ondertekend ontvang je het ontwerp ter inzage. Je hebt dan nog de mogelijkheid om zelf nog punten toe te voegen.

8 | Huurwaarborg

Door de verzekeringsbon van Korfina bestaat de mogelijkheid om nog steeds 3 maanden huurwaarborg te vestigen.

9 | Plaatsbeschrijving

U verhuurt een pand en u wenst geen discussies over de begintoestand van het pand op het einde van de huur. Wij coördineren de plaatsbeschrijving voor u. Voor beide partijen een goede start zonder onduidelijkheden.

10 | Sleuteloverdracht / opname meters

Indien het dossier niet volledig in orde, wordt de sleutel niet overgedragen aan de huurder. Zo kan het bijvoorbeeld niet dat de huurder reeds de sleutels ontvangt zonder dat wij een duplicaat ontvingen van de brandpolis. Wij zorgen ook voor de opname van de meters van gas, electriciteit en water op het ogenblik van de sleuteloverdracht.

11 | Registratie huurcontract

Wij zorgen ervoor dat je huurovereenkomst geregistreerd wordt waarna jij en jouw huurder een duplicaat ontvangen.

12 | Advies na verhuur

Ook na afsluiting van je dossier blijven wij bereikbaar voor al jouw vragen.

13 | Verhuren zonder zorgen

U kunt ook kiezen voor "investeren met een rentmeester". De rentmeester verhuurt niet alleen maar zorgt ook voor het volledige verdere beheer van uw pand, zodat u zorgeloos kunt genieten van de opbrengst.