Wanneer verkoop ik mijn woning het beste?

20/09/2022 16:11:10

 Bent u van plan om uw woning te verkopen, maar twijfelt u nog over wat de beste verkoopsperiode is? Wij vatten het even voor u samen:

De lente

 

Tijdens de lente komen de meeste panden online en is dan ook de beste periode om te verkopen. Door deze stijgende verkoop zien we dat ook de panden aan een hogere prijs worden verkocht.  Daarnaast heeft u meer kans op een zonnig weer  tijdens uw bezoekdag en kunnen de toekomstige nieuwe eigenaars eventueel verhuizen tijdens de schoolvakantie. Een echte aanrader dus!

De zomer

 

In de zomer zien we minder huizen online. Dit heeft als voordeel dat uw pand zeker gezien wordt aangezien het aanbod lager ligt. Het nadeel is natuurlijk dat veel mensen op vakantie zijn waardoor er misschien minder bezoeken ingepland zullen worden. Tijdens de zomer heb je natuurlijk het beste en langste (zon)licht om uw woning te laten zien. 

De herfst

 

De herfst is ook geen slechte periode om te verkopen, maar je moet snel zijn voor het echt slecht en koud weer wordt. Bovendien worden eigendommen die voor de zomer online komen gemiddeld 10 dagen sneller verkocht dan na de zomer.

De winter

 

De winter staat bekend als de minst drukke periode om te verkopen. Eind oktober zal het aanbod sterk dalen en tegen december zien we een dieptepunt in de verkoop (zeker bij de feestdagen), zowel voor appartementen als huizen. Mensen hebben het enorm druk en het koude weer houdt hen binnen. Bovendien zijn het korte dagen, waardoor uw woning dus niet in het beste daglicht komt te staan.

 

 

Algemeen kunnen we concluderen dat de lente de ideale periode is om uw woning te verkopen. Tijd voor actie dus! Heeft u nog vragen over de verkoop van uw woning? Wilt u een gratis schatting? Aarzel niet om contact op te nemen met Urbis Vastgoedgroep. Wij helpen u graag verder!

 

Urbis Vastgoedgroep