Laatste kans verlaagd BTW-tarief 6%

25/09/2023 19:21:26

De Belgische regering heeft beslist om de tijdelijke maatregel, waarbij u kunt profiteren van een verlaagd btw-tarief van slechts 6% op plaatsvervangende nieuwbouw, niet te verlengen. Dit is de kans die u niet wilt missen, want het zijn de laatste maanden dat het verlaagd tarief van kracht zal zijn. Dat betekent dat dezelfde woning volgend jaar aanzienlijk duurder zal zijn. Lees verder om te ontdekken waarom dit het perfecte moment is om actie te ondernemen.

Waarom is dit een unieke kans?

Het verlaagde btw-tarief van 6% voor plaatsvervangende nieuwbouw is een stimulerende maatregel die de Belgische regering heeft ingevoerd om huizenkopers aan te moedigen en de vastgoedmarkt te stimuleren. Dit tarief is van toepassing op plaatsvervangende nieuwbouw, wat betekent dat als u van plan bent een nieuwe woning te kopen in Oosterzele, Kortrijk of Zulte-Machelen, u kunt profiteren van deze gunstige regeling. Het verschil in kosten tussen 6% en het gebruikelijke btw-tarief kan aanzienlijk zijn, wat betekent dat u tienduizenden euro's kunt besparen door nu te handelen. Stel dat uw woning € 300.000 kost, kan dit een verschil van €45.000 zijn. Het is belangrijk om te weten dat deze tijdelijke maatregel eind dit jaar afloopt. Als u nog steeds twijfelt over het kopen van uw eigen woning, is dit het moment om actie te ondernemen want de notariële akte dient verleden te zijn voor 31/12/2023.

Waarom kiezen voor Urbis?

Bij Urbis begrijpen we dat het kopen van een huis een belangrijke beslissing is. Daarom staan we klaar om u te begeleiden bij elke stap van het proces. Onze woningen in Oosterzele, Kortrijk en Zulte-Machelen bieden niet alleen hoogwaardige kwaliteit, maar nu ook uitzonderlijke financiële voordelen dankzij het verlaagde btw-tarief.

 

Bekijk de nieuwbouwwoningen alvast hier:

Oosterzele - Smissenhof (nog 1 beschikbaar)

Kortrijk - Nieuwenhuyze (nog 2 beschikbaar)

Olympia - Zulte-Machelen (reeds 65% verkocht) 

 

Heeft u interesse in een van onze woningen of wilt u meer informatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via e-mail (info@urbis.be) of telefoon (09/233.15.30). We kunnen direct een afspraak maken voor een bezichtiging ter plaatse, zodat u de mogelijkheden kunt verkennen en de perfecte woning kunt vinden voordat de deadline verstrijkt.

Tot binnenkort?

Urbis Vastgoedgroep